Despre tipurile de ten

0 comments
Sunt intrebata foarte des in timpul sedintelor de make up despre tipurile de ten si alegerea produselor de machiaj adecvate. Daca ne dorim sa aratam cat mai fresh pe timpul zilei si sa reziste produsele de machiaj este important sa stim ca tenul gras de exemplu nu va agrea produse satinate, iar tenul uscat  isi va accentua paloarea si va arata imbatranit cu un produs mat.

Sa pornim deci la o scurta clasificare a tipurilor de ten:))

Tenul uscat: se depisteaza foarte usor fiind predispus la roseata, deshidratat, cu riduri premature in jurul ochilor. Trebuie tratat cu multe creme hidratante, hranitoare, emoliente, serumuri de ochi cu vitamine sau colagen aplicate dimineata si seara pe pielea curatata in prealabil. Demachierea se face cu un lapte hranitor sau o apa micelara pentru ten sensibil, iar tonicul nu trebuie sa contina alcool.

Tenul gras: are aspect uleios, pori dilatati, frecvente puncte negre si uneori pustule. Curatarea se face cu un demachiant tip lotiune micelara cu proprietati calmante si astringente si se poate folosi un tonic usor alcoolizat. Crema de ochi nu trebuie sa lipseasca din ingrijirea acestui tip de ten. Ii imbunatatesc mult aspectul si peelingurile saptamanale si mastile pe baza de argila sau caolin.Tratarea acestui tip de ten va fi subiectul unui post in curand...

Tenul mixt: este tipul de ten cel mai des intalnit si are zona T grasa si obrajii uscati si deshidratati.

Un machiaj reusit fie el de zi sau de seara se va face intotdeauna cu produse specifice fiecarui tip de ten . Un alt post in curand despre ritualul de ingrijire zilnic ;);)

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 

©Copyright 2012 Silvia. All Rights reserved. | Blog creat de echipa OVIDIUS STUDIO.