Sfaturi pentru ingrijirea corecta a tenului acasa

0 comments
In articolul anterior am vorbit despre tipurile de ten pentru a va fi usor sa le identificati. In acest fel o sa va puteti da seama ce tip de ten aveti si in functie de asta exista cateva" basic rules " de urmat in ingrijirea de zi cu zi pentru a fi mereu fresh si a ne bucura de o piele sanatoasa.

Tenul uscat - dimineata si seara il demachiem cu un lapte demachiant cu textura cremoasa, vitaminizant sau hidratant. Miscarile de demachiere trebuie sa fie circulare si dischetele din bumbac foarte fine pentru a evita iritatiile. Va recomand apoi un tonic si pulverizarea cu apa termala. Crema nutritiva in anotimpul rece trebuie sa fie nelipsita din trusa de ingrijire, si e necesar sa o aplicam dimineata si seara. Crema de ochi cu colagen, cu argila sau cu acid hialuronic se aplica si dimineata si seara. O data pe saptamana se face un gomaj usor, fara particule abrazive, apoi se aplica o masca hidratanta. Tenul uscat este predispus la riduri fine si deshidratare in schimb daca este bune ingrijit machiajul adera si rezista pe timpul zilei.
Tenul gras - demachiere si tonifiere cu o apa micelara daca nu folositi produse de make up pe timpul zilei. Daca folositi make up se indeparteaza prima data fardul si fondul de ten cu un produs de curatat cremos sau o spuma demachianta, si mai apoi se aplica apa micelara pe discheta. Apa micelara este un produs 2 in 1 ( demachiant si tonic in acelasi timp) care echilibreaza ph pielii si calmeaza alergiile la care este predispusa pielea grasa. Ca si produs de ingrijire va recomand pe timpul zilei un produs tip ser hidratant care are o textura light si nu incarca porii. Seara pielea se lasa sa respire. Crema de ochi este foarte utila si acestui tip de ten. Peelingurile pot fi mai dese, maxim de doua ori pe saptamana , urmate de masti cu argila, caolin, namol. In urmatorul post va voi spune produsele de machiaj potrivite pentru acest tip de ten. Avantajul tenului gras - :):) se rideaza mult mai greu decat cel uscat.

Tenul mixt - se ingrijeste dupa regulile tenului gras.
Sfat - DE EVITAT servetelele demachiante!!! Pentru orice tip de piele! Nu curata suficient de bine si sunt mai degraba o solutie de urgenta in caz ca nu avem trusa basic la noi. De evitat si sapunurile cosmetice cu care unele dintre noi se mai curata din cand in cand. Nu fac decat sa accentueze deshidratarea la nivelul pielii, iar combinatia cu clorul din apa de la robinet este total daunatoare tenului!!

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 

©Copyright 2012 Silvia. All Rights reserved. | Blog creat de echipa OVIDIUS STUDIO.