Fondul de ten

0 comments

Fondul de ten este produsul de machiaj foarte important si cel mai dificil de ales. In primul rand trebuie sa tineti cont de tipul de ten pe care il aveti. Un fond de ten pentru ten uscat aplicat pe un ten gras are in primul rand un aspect care lasa de dorit si poate dauna pielii folosit timp indelungat. Deci primul sfat este sa va cunoasteti bine tenul ca sa puteti alege fondul de ten potrivit. Daca la celelalte produse de make up gasiti usor variante calitative la preturi accesibile, fondul de ten este dupa parerea mea produsul la care nu trebuie sa faceti rabat calitativ.

Fondul de ten lichid - este cel mai des intalnit si este potrivit pentru toate tipurile de ten. Are o putere de acoperire medie spre mare, in functie de brand. Exemple de marci pe care le am folosit si nu m au dezamagit - Revlon, Mac, Make up forever, Bourjois, Shiseido.

Fondul de ten  spuma sau mousse - are un grad de acoperire mediu spre ridicat si este indicat pentru tenul normal. Tenul uscat nu il agreaza, iar pe tenul gras se poate utiliza impreuna cu pudra potrivita. Preferatele mele sunt Dream matte mousse  - L oreal si Bourjois - Mineral matte mousse.

Fondul de ten tip crema nuantatoare - teinted moisturizer - are un grad de acoperire mic si este benefic pentru tenurile uscate, mai ales in sezonul cald cand pielea are nevoie sa respire. Are in compozitie agenti de hidratare si particule de luminozitate si confera tenului un aspect fresh, neincarcat. Cateva exemple - Laura Mercier - Teinted moisturizer, Estee Lauder - Day wear plus multi protection teinted moisturizer spf 15. Sa cautati intotdeauna variantele cu factor de protectie.

Fondul de ten tip stik ( baton) - are un grad mare de acoperire si se gaseste mai ales in variantele de produse profesionale de machiaj. Are o putere mare de acoperire si se foloseste pentru tenurile normale si uscate. Este indicat pentru machiajul de seara. Exemple : Parisax, Kryolan, Bobbi Brown, Illmasqua.

Fondul de ten mineral - indicat pentru tenul gras si uleios, acopera perfect toate imperfectiunile acestui tip de ten si are un mare avantaj : se poate aplica in mai multe straturi. Este indicat pentru machiajul de seara, la machiajul de zi poate incarca tenul. Sunt doua varinate la acest fond de ten - pudra libera sau compact.

Incercati sa achizitioanati un fond de ten numai dupa ce v ati documentat despre el si este potrivit cu tenul vostru. Pe cat posibil nu va lasati influentate de campaniile de marketing.Testati nuanta pe pielea demachiata si daca nu sunteti sigura ca este cea potrivita cereti si un tester pentru acasa. Va promit un post cat de curand  despre fondurile de ten pe care le am incercat si sper sa va fie de folos! ;););)

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 

©Copyright 2012 Silvia. All Rights reserved. | Blog creat de echipa OVIDIUS STUDIO.