Trusa basic de machiaj

0 comments
 


Buna dimineata;);) Savurand cafeaua de dimineata m am gandit sa scriu cate ceva despre trusa basic
de machiaj pe care fiecare dintre noi trebuie sa o detina. Hoinarind printre rafturi pline de produse cosmetice si de farduri si rujuri colorate este foarte greu sa te decizi ce anume este strict necesar sa contina trusa ta magica de infrumusetare.

 Fond de ten - acesta se alege in functie de tipul de ten si gradul de acoperire dorit. Nuanta se va testa pe tenul demachiat in prealabil, pe zona de mandibula. Se aplica trei nuante cat mai apropiate si cea care fuzioneaza cel mai bine cu nuanta pielii este nuanta indicata. Sa nu uitam ca pielea de pe gat este de obicei cu un ton mai deschisa decat tenul si fondul te ten trebuie ales si in functie de asta.

 Corectorul si concealerul - pentru zona ochilor concealerul fluid este foarte indicat. Acesta acopera cearcanele sau pigmentatia excesiva. Nuanta perfecta este un ton mai deschis decat cea a fondului de ten. Astfel zona va fi si iluminata. Corectoarele pentru imperfectiunile tenului se aplica astfel : pentru roseata sau zone cu acnee se foloseste nuanta verde, pentru cearcane vinetii se foloseste portocaliu, iar pentru zonele cu pete maronii se foloseste un roz piersica.

Pudra - este de preferat sa folositi pudra libera pentru ca ofera o finisare naturala si lejera. Cea compacta are tendinta sa incarce tenul si ii da un aspect nenatural. Pudra se poate aplica cu o pensula pentru pudra sau cu un buretel de machiaj. Pudra compacta ofera matifiere tenului gras la machiajul de seara si eu o folosesc foarte des in astfel de cazuri.

Blush, bronzer, iluminator ( produse pentru obraji) - un blush in nuanta de roz piersica sau roz pal pentru zi si pentru seara este suficient. Seara se aplica mai intens produsul. O nuanta de bronzer va recomand sa folositi vara pentru ca da un aspect de ten usor atins de razele soarelui ;);). Iluminatorul nu se foloseste pentru tenurile mature cu riduri pronuntate pentru ca le accentueaza.

Produse pentru ochi - mascara ( neagra sau maro, pentru volum alungire sau curbare, dupa preferinta voastra), creion kohl, eyeliner - dupa preferinta negru sau maro, eyeshadows - 2,3  nuante dupa preferinta, mate pentru zi, sidefate pentru seara, un negru mat pentru definirea zonei genelor si 2, 3 nuante deschise apropiate de nuanta pielii din care una sa fie sidefata. Cea sidefata deschisa se poate folosi pe post de ilumiantor pentru zona de sub sprinceana. Un creion de sprincene cu o nuanta apropiata de culoarea lor sau un fard de sprincene este foarte important.

Produse pentru buze - un gloss nude sau rose pentru utilizarea pe timpul zilei care poate fi completat si cu un ruj mat in nunata nude sau rose. Pentru seara un ruj intens - rosu, roz, mov, maro sau portocaliu in functie de preferinte , completat cu un creion asortat cu nuanta rujului. Eu optez pentru rosu de obicei.



0 comments:

Trimiteți un comentariu

 

©Copyright 2012 Silvia. All Rights reserved. | Blog creat de echipa OVIDIUS STUDIO.